Сватбената торта е важен компонент от тържеството, тъй като, освен че служи като десерт на празничната вечеря, има няколко ритуала и игри свързани с нея и се превръща в център на общото внимание за голяма част от вечерта. Ако е красива, около нея стават чудесни снимки, които винаги намират място в сватбения албум. Ако в комбинация с това е и вкусна, дълго се говори за нея.

 

 

При избора на сватбена торта, имайте предвид следните важни условия:

  1. Външният й вид е добре да подхожда на цялостната тема и цветове на сватбата.
  2. Количеството е според броя на гостите, които очаквате.
  3. Вкусовете изберете според вашите предпочитания, но все пак се съобразете и с гостите и времето от годината, през което ще поднасяте тортата.  За горещо време са подходящи по-леки торти, а ако обичате шоколад  върху шоколад,  като нас, може би ще се наложи да направите компромис за еклери и целувки, за да обхванете по-голям брой вкусове.
  4. Сладкарниците подбирайте, освен по цена и по каталог от торти, които вече са изпълнили и по отношението на собствениците / управителите към вашето събитие и предпочитание. Важно е, като част от пакета,  да ви предложат да дегустирате вкусове преди да направите избора си, за да знаете какво поръчвате.
  5. Ако се колебаете как и какво да изберете и имате нужда от професионален съвет, ние от сватбена агенция Инанна можем да ви помогнем като обсъдим нуждите ви и да ви предложим решение.

 

От темата пролетни сватбени торти, освен тези, които сме добавили към текста, харесваме и следните решения: