Определено бях скептичен, когато, в края на март, получихме едно запитване за сватба в Пловдив от българка, сгодена за Словак и заедно живеещи в Малта.

Причините за това бяха няколко :

  Не много добро познаване на града

♦  Недостатъчна информация, извън тази във форумите и препоръките от няколко приятели, които са присъствали на сватби в Пловдив, за локалните подизпълнители

 Допълнителното оскъпяване на услуга (макар и не много ) за задължителните поне 3 ходения до Града под тепетата.

Пет месеца и половина по-късно седя и пиша тези редове с чувство на безкрайно удовлетворение от добре свършената работа.

Но да се върнем в началото.  Запитването беше последвано от разговор по скайп и изготвяне на оферта. Седмица по-късно офертата беше приета и започнaхаме работа.

 Представихме необходимите стъпки и документи за бракосъчетание на чужденец в България.

Създадохме контакти в словашкото посолство и разучихме нужните стъпки, които Юрай трябва да предприеме, за да сключи граждански брак в България.

 Проучихме изискванията за медицинско свидетелство за чужденец и съдействахме на Юрай (а и на Софи) за получаването на документа.

Един след друг отмятахме важните избори – ресторант, гражданско, църква, декоратор, фотограф, ди джей. Ние давахме подготвяхме списъци с проверени и препоръчани доставчици, Софи избираше с кои иска да се чуе, след това организирахме скайп сесиите и Софи, след провеждане на разговорите с номинираните от нея, взимаше крайните решения. Беше истинско удоволствие да се работи с нея, тя имаше ясни и точни изисквания, а където се колебаеше, се осланяше на нашия опит и съвети. Разменихме си повече от 130 съобщения, информацията, запазихме документи с тежест 148 MB в сватбената папка на Sophie & Juraj.

Седмица след първата ни лична среща с младоженците, сватбеният ден премина прекрасно. Всичко вървеше като манифестация на 9-ти септември – спокойно, целеустремено, еуфорично и без напрежение.

Специални благодарности на г-жа Лазарова за помощта с превоза на гостите от чужбина и за чудесната туристическа обиколка на Пловдив. На екипа на хотел-ресторант Санкт Петербург за съдействието в подготовката и перфектното обслужване, особено на Галя и Наско, на Галя за страхотната украса и топло отношение, на Виктор, за това, че с помощта на кума направиха страхотен купон след 22:00, на Гриша, който беше едновременно невидим и  навсякъде, където трябва да бъде и чийто снимки нямаме търпение да видим.

Колкото до нашето присъствие на сватбения ден – ние бяхме сянката, която предхождаше младоженците, за да подготви всичко перфектно за тяхното пристигане.

И в крайна сметка отговорът на въпроса: „Може ли Софийска агенция да организира сватба в Пловдив, на младоженци, единият от които чужденец, не-живеещи в България? Отговорът е ясно и категорично „ДА“