Сватбените бижута могат да бъдат също толкова важни, колкото и роклята и да допълнят тоалета или да развалят основната му идея.  Ако сте избрали по-семпла рокля е добре да инвестирате в интересно и запомнящо се бижу или в такова, което ще можете да си носите на официални събития и след сватбата.

Аз, например, мечтаех за три реда перли още от университетските си години и реших, че ще ги мина в графата „бижута за булката“. Перлите ми струваха три пъти, колкото роклята, но пък ги обожавам и ги нося при всеки удобен случай.  За разлика от роклята, която обитава една красива закачалка в гардероба на мама и чака дъщеря ми да стане на подходяща възраст, за да си играе на булки. На една от най-добрите ми приятелки в момента собственичка на магазин за сватбени и официални рокли, подарих перли като сватбен подарък, които избирахме заедно. Обикалянето беше сериозно, защото продавачите не ни разбираха и ни предлагаха всичко от черни (!) перли, които били изключително подходящи за сватба до цяла връзка с топчета, които били на нормални цени. В крайна сметка избрахме най-страхотното колие,  което стана толкова популярно, че се превърна в нещото назаем на няколко сватба, а и самата тя го носи непрекъснато.

Ето и нашите съвети за избор на бижута за сватбения ден:

 Инвестирайте в нещо красиво и ценно, което ще носите и след сватбата и можете да предадете на следващите поколения.

 Избирайте качеството. За нашите халки се доверихме на избора на така наречената ни сватбена агентка, която имала златар, с когото работи. В резултат на това, бялото злато се оказа само нескопосано направено покритие, което падна една седмица след сватбата.

 Освен класическите перли, разгледайте и магазинчета за ръчна изработка на бижута. Така можете да се сдобиете с нещо наистина уникално.

 Хубаво е бижутата да се съчетават добре, както с тоалета ви – например ако имате богато украсено бюстие е по-добре да заложите само на красиви обеци, така и с темата на сватбата.

 Поговорете с майка си и баба си и се поинтересувайте те какво са носили на техните сватби. Ако е ценно, още го пазят и вие го харесвате, то може да се превърне в перфектното допълнение към модерната ви сватбена рокля. Ако имат снимки, но не пазят бижуто, можете да си поръчате реплика. Така от една страна много ще ги поласкаете, а от друга – ще носите част от семейната история на сватбения си ден.

 Освен бижутата на собственото ви семейство, можете да разгледате и с какво се омъжват известните и да си направите реплика на техните.  Може пък колието като на принцеса Даяна да е тази специална добавка, която ще ви накара да се почувствате и вие като истинска принцеса на сватбеното тържество.

 Ако имате нужда от вдъхновение, разгледайте онлайн магазини, сватбени блогове и снимки на други младоженци

 Ако планирате да носите воал, измислете нещо ефектно, с което да го закрепите – това също може да е част от сватбените ви бижута.

 Не забравяйте и за сватбените халки – те са най-важното бижу, което ще носите всеки ден след сватбата. Много е важно освен и двамата да харесате модела,  халките да се комбинират добре с другите ви бижута. Ако носите основно злато е добре халките да са златни, ако предпочитате сребро или бели бижута, изберете халки от бяло злато. Комбинацията между бяло и жълто е най-добра ако не можете да решите към кой от двата лагера принадлежите.

Ако предпочитате да се доверите на професионалист при избора на халки или който и да е аспект от организацията на сватбеното ви тържество, ние от сватбена агенция Инанна с радост ще ви помогнем.