Получавате пръстен. Подарявате пръстен и получавате утвърдителен отговор. Вече сте годеници. Дори имате и избрана дата. След като вълнението около годежа и поздравленията утихнат, започвате да планирате сватбеното тържество. Преди да решите дали да ползвате услугите на сватбена агенция, задайте си следните въпроси.

 Колко време имаме от годежа до сватбената дата?

 Колко време можете да отделите за организацията на сватбата? Годеникът? Годеницата?

Ако времето от годежа до сватбата е по-малко от шест месеца и ако прецените, че нито годеникът, нито годеницата ще имат достатъчно време и сили за организацията на сватбата, нашият съвет е да се доверите на сватбена агенция, която да ви помогне.

Други важни въпроси, върху които да помислите –

 Обичате ли да планирате?

 Добри ли сте в бюджетирането? С цифрите и сметките? Умеете ли да приоритизирате?

 Обичате ли да организирате събития? Имате ли опит в това?

 Имате ли приятели и познати, които скоро са се омъжили и могат да ви дадат съвет?

 Обичате ли да търсите информация?

 Обичате ли да преглеждате и сравнявате?

 Обичате ли да общувате и да преговаряте?

 Имате ли на кого да се доверите за безупречното протичане на сватбения ден – координация на подизпълнители, настаняване и превоз на гостите, ресторант, църква, грим и прическа?

 В ежедневието си, смятате ли, че всеки може да прави всичко стига да има достатъчно време и желание?

Ако отговаряте с „не“ на повечето от горните девет въпроса, нашият съвет е да се доверите на сватбена агенция за организацията на вашето сватбено тържество. Ако агенцията предлага организация и планиране, а не украса и един екип от подизпълнители за всякакви нужди, тогава няма да ви се налага да правите нищо от гореизброените активности. В зависимост от предпочитанията и бюджета си, ще получите финансов и проектен план за събитието, сценарий за сватбения ден, предложения за различни вендори – фотограф, DJ, декоратор, видео-оператор, сладкар и т.н. и агентите ще бъдат до вас във всяка стъпка от процеса. Ще ви придружават на срещи, ще преговарят и ще ви съветват. Ще организират настаняването и транспорта на гостите ви от чужбина и други градове, ще бъдат ваши адвокати и защитници. Ако не разчитат на комисионни от подизпълнителите, вие ще получавате по-добри цени за повечето си избори, защото са направени през сватбена агенция.

Разбира се, сватбените агенти могат да ви помогнат само с част от организацията. Ако имате желание да изберете сама роклята си, познавате графичен дизайнер, който ще подготви електронните ви покани и сте решили, че ще ползвате препоръчан фотограф – сватбената агенция ще организира останалите елементи от тържеството и ще се погрижи денят да мине според плановете и очакванията ви.

Ако сте решили да използвате услугите на сватбени организатори, ние от сватбена агенция Инанна с удоволствие ще си изслушаме, ще направим план спрямо желанията и нуждите ви и ще се погрижим за всички детайли, така че за вас да остане само радостта от един от най-щастливите мигове в живота ви.