Трябва ли ни сценарий за сватбения ден или да разпишеш всичко е прекалено? Всичко зависи от това доколко искате да контролирате ситуацията. Ако смятате, че основните точки са достатъчни: часът на подписването или изнесената церемония, църковния брак и сватбеното тържество, тогава поканата може да свърши работа и да импровизирате в промеждутъците. Ако искате да знаете какво се случва във всяка минута от специалния ви ден или имате сватбен агент, който обича, а и трябва да е в контрол на ситуацията, тогава сценарият е необходимо и задължително условие.

Кои са важните компоненти от един добър сватбен сценарий?

 1. Денят започва с грижата за красотата на булката – часът и мястото на срещата с гримьор, фризьор и маникюрист са първа точка в сценария
 2. Кога сватбеният автомобил трябва да вземе младоженците?
 3. Ако имат гости от други градове и организиран транспорт, в колко часа трябва да се съберат, къде и кога да тръгнат за първата церемония?
 4. Кога и къде трябва да дойдат фотографите?
 5. Кога и къде трябва да дойдат видео-операторите?
 6. Кога и къде трябва да дойдат декораторите?
 7. Часът на първата церемония
 8. Свободното време между церемониите – какво правят гостите, има ли организирано събитие?
 9. Часове за фотосесия
 10. Часът на следващата церемония, ако има такава
 11. Часове за фотосесия

 

При описанието на основните дейности от деня, не забравяйте да включите и какво е необходимо да представят младоженците за съответните ритуали. Например, списъкът за гражданската церемония би изглеждал така:

 Лични карти на младоженците

 Подписана декларация – дава се от гражданското

 Фактура за платен ритуал

 Ритуални чаши

 Украса за чашите

♥  Шампанско

 Сладки/бонбони за почерпка

Добре е да направите такива списъци за всяка точка от планът за деня, за да не забравите или пропуснете нещо важно.

Ако предпочитате да оставите организацията, контрола и планирането на сватбения ден на професионалист, а вие да се насладите на празника, ние от сватбена агенция Инанна с удоволствие ще ви представим различни възможности, ще организираме, ще подготвим сценария и ще го контролираме, а на вас ще оставим само изборите и забавлението.