Тематичните сватби станаха популярни в България от няколко години, следвайки Американските тенденции.  Темата или стила на сватбата определят целия тон на декорацията и на другите дребни, но важни детайли, като поканите, подаръчетата за гостите, празничните чаши, облеклото на младоженците и понякога дори дестинацията на сватбеното пътешествие.

Изборът на тема зависи както от вкусовите предпочитания на младоженците, така и от интересите им и общи спомени от връзката им. Дени и Стефан, например, избраха морска тема, защото предложението за брак Стефан е направил на морска почивка. Поканите им бяха специално направени за тях и включваха снимки на забавни морски моменти. Цветът на украсата им беше тюркоазен, детайлите – мидени. Младоженци, чиято сватба организираме за Август 2014 са планинари, обичат да обикалят красиви планински местности заедно и избраха да направят планинска сватба. При тях не само украсата и поканите ще са подчинени на тематиката, а и локацията. Сигурна съм, че ще се получи приказно тържество и нямам търпение да споделим снимки и впечатления през есента.

Изборът на тема е колкото важен, толкова и капризен, защото решението да съобразите всички детайли с основното сватбено послание, може да доведе до повече отделено време в търсене на перфектните чаши за ритуала, рокля шита по специален модел и поръчка, ръчно изработени подаръчета за гостите.  За младоженците, както и за гостите с усет към красивото и синхрона, крайния резултат си заслужава.

Сватбата на Михаела и Митко е чудесна илюстрация за интересна тема и перфектно изпълнение. Мишето е франкофон и стилът, на който са се спряли с Митко е френски.  Всичко е в тон! Роклята на булката, както и папийонката на младоженеца, е с малки Айфелови кули. Чашите все едно са купени от Прованс. Изящните курабийки, подаръци за гостите, са с дъх на Парижка сладкарница. Тортата е с френски макарони. Всичко е в синхрон!

Михаела и Митко сами са организирали събитието и любезно ни предоставиха възможността да покажем красотите, които са сътворили с помощта на сватбения си фотограф Ники Митев,  сладкарница Ананда (тортата), Vintage Sofia (роклята), Работилничката на Марина (подаръците за гостите)

Булчинската рокля и папийонката

Рокля за френска сватбена тема

Сватбената торта

Торта за френска сватбена тема

Сватбената торта в близък план

Торта за френска сватбена тема

Сватбеното шампанското и ритуалните чаши

Шампанско и чаши за френска сватбена тема

Подаръчетата за гостите

Подаръчета за гостите за френска сватбена тема

Булчинският букет

Булченски букет за френска сватбена тема