Сватбеният сезон на 2013 е в разгара си, но и краят му наднича през вратата на отминаващото лято.  След като описахме летните любими сватбени мотиви, поразсъждавахме за това какво е модерно в областта на декорацията, сватбените торти и покани – тенденции, които започнаха от Майските сватби и очертаха контурите на сватбените тържества през 2013.

Сватбената декорация

♥ Стилът, който все още е предпочитан от булките, особено тези, които планират тържества на открито е рустик  – гъсти композиции от цветя – богати и в същото време сепли, естествени материали,  градински фенери и цветни акценти, които изглеждат като току що откъснати от градината.

Цветята на 2013 са божури. Нежни, красиви и романтични, божурите са едни от най-използваните цветя за декорация на сватбени тържества през този сватбен сезон. Тъй като са налични само за около 2 месеца в годината, ако харесвате божури, помислете за резервен план. Градинската роза е добър вариант, защото има подобен мек и нежен ефект, а е по-трайна и е налична през повече време от годината.

♥ Гирляндите и каскадните композиции набират скорост и все повече младоженци ги избират, заради тържествеността и уюта, който създават.

Сватбената торта

Тенденциите при сватбените торти са няколко, ще започнам с най-романтичната, за да допълним естествения, рустик стил при декорацията.

  Какво по-романтично от дантела? Тортите с дантелена глазура са много красиви, изискани и завършват по неповторим начин цялостната романтична визия на сватбеното тържество.


 Рисунки правени на ръка. Това не са торти, а произведения на изкуството. Допринасят за автентичната атмосфера на тържеството, уникални са и обикновено вплитат важен мотив от историята на младоженците или от цялостната визия на сватбата – например интересен елемент т плажа, на който се е случила първата целувка или цветята от първия букет, който младоженецът е подарил на булката.


 Омбре. Омбрето е великолепна тенденция, при която цветовете се преливат от по-тъмен към по-светъл или обратно и е много популярна сред дамите, които боядисват косите си. Когато краищата са с няколко тона по-светли, ефектът е естествен и косата изглежда като целуната от слънцето. Сватбените торти в стил омбре са в обикновено в пастелни цветове и създават романтично и весело настроение, а и са отличен фон за красиви снимки.

Сватбените покани

 Лични послания.  Уникални покани направени за конкретните младоженци, които разказват история или изпращат лично послание към гостите. Ръчно рисуваните торти са продължение на тази тенденция. При поканите, възможностите са безброй – снимки от пътувания, любими мотиви – анимационни герои, цветя, места, сладки животинчета, илюстрация на сладки обръщения, които са типични за двойката. Съвместно с графичен дизайнер, направихме чудесни ексклузивни покани за една от прекрасните ни двойки.


 Ретро. Чудесен акцент към една романтично сватбено тържество. Точки, детайли, дантела, цветя. Тук максимата малкото е голямо важи с пълна сила.